Overslaan en naar de inhoud gaan

Gepland

Tropencursus

Wanneer:  september, oktober, november 2024
Duur:  8 dagen verspreid over 3 maanden
Doelgroep:  (gediplomeerd) verpleeg- en verloskundigen, paramedici

  • In deze cursus leert u de meest voorkomende tropische ziekten kennen. U leert hoe de ziekten zich verspreiden en in welke mate ze voorkomen.
  • U krijgt inzicht in de invloed van cultuur en maatschappij op de (geestelijke) gezondheidszorg. En hoe u onder deze omstandigheden op eenvoudige en begrijpelijke manier voorlichting en zorg kunt bieden.
  • Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere epidemiologie, medische antropologie, obstetrie en gynaecologie in de tropen, mentale gezondheid en diverse tropische ziekten.

Verwacht

Basisopleiding reizigersadvisering voor verpleegkundigen

Wanneer:  2024
Duur:  6 dagen

Om als reizigersverpleegkundige te werken, moet je je als verpleegkundige verder specialiseren. Wilt u leren om zelfstandig individuele reizigersadviezen te geven en te beoordelen wanneer u met een arts moet overleggen? Doe dan deze praktische module.

Meer informatie en vooraanmelden: mail naar onderwijs.travelclinic@erasmusmc.nl

Basismodule Reizigersadvisering voor huisartsen 

Wanneer:  2024
Duur:  2 dagen

Als arts in de reizigersadvisering werkt u samen met de doktersassistent of de praktijkondersteuner. Maar uiteindelijk bent u verantwoordelijk voor de reizigersadviezen die gegeven worden. Wilt u inzicht krijgen in de achtergronden van de belangrijkste infectieziekten op reis? Wilt u meer leren over immuniseren, adviseren en malariaprofylaxe? Doe dan deze praktijkgerichte module.

Meer informatie en vooraanmelden: mail naar onderwijs.travelclinic@erasmusmc.nl

Basismodule Reizigersadvisering voor doktersassistenten en praktijkondersteuners 

Wanneer:  2024
Duur:  1 dag

Binnen de huisartsenpraktijk is reizigersadvisering door doktersassistenten en praktijkondersteuners belangrijk. Zij verzorgen immers de eerste intake en verstrekken in overleg met de huisarts de vaccinaties. Werkt u als praktijkondersteuner of doktersassistent en wilt u leren hoe u reizigers optimaal adviseert volgens de protocollen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, het LCR? Doe dan deze praktische module.

Meer informatie en vooraanmelden: mail naar onderwijs.travelclinic@erasmusmc.nl