Overslaan en naar de inhoud gaan

Travel Clinic Erasmus MC is de reis- en vaccinatiekliniek van het Erasmus MC in Rotterdam. Wij geven reizigers gezondheidsadviezen voor op reis en vaccineren tegen infectieziekten die in andere landen voorkomen. Daarnaast vaccineren wij patiënten die vanwege ziekte of behandeling een verminderde afweer hebben, en studenten die tijdens hun studie of stage beroepsmatig in aanraking kunnen komen met infectieziekten.

Expertisecentrum

Wij werken nauw samen met de internist-infectiologen van het Erasmus MC. Wij bieden gezamenlijke diensten, doen onderzoek en verzorgen onderwijs voor professionals.

Patient en arts in spreekkamer

Samenwerking infectiologen

Travel Clinic Erasmus MC biedt reguliere spreekuren en spreekuren voor bijzondere reizigers: mensen met een ziekte of aandoening. Deze reizigers worden gezien door de infectioloog in het ziekenhuis en krijgen meestal nog dezelfde dag hun vaccinaties bij de Travel Clinic. De infectiologen draaien ook mee op de reguliere spreekuren. Zo ontstaat kennisuitwisseling en kan indien nodig collegiaal overleg plaatsvinden.

Docent voor groep cursisten Tropencursus

Onderwijs

Travel Clinic Erasmus MC is een kenniscentrum voor artsen en verpleegkundigen die in de (sub)tropen willen werken, reisadviezen geven of vakmatig interesse hebben in tropische ziekten. Om onze kennis te delen zijn wij beschikbaar voor consultatie en advies en verzorgen we onderwijs. We organiseren een achtdaagse Tropencursus  en verzorgen de modules Reizigersadvisering voor huisartsen en Reizigersadvisering voor doktersassistenten en praktijkondersteuners.

Meer informatie over ons onderwijs
Microscopisch beeld van een bacterie

Wetenschappelijk onderzoek

Binnen het Erasmus MC wordt onderzoek gedaan naar infectiezieken en vaccins. Bijvoorbeeld naar de werking en effectiviteit van vaccinaties bij verschillende doelgroepen. Het opzetten en coordineren van de onderzoeken ligt bij het Erasmus MC. Travel Clinic Erasmus MC is verbonden aan de uitvoering. Zodra het veldwerk start zijn het dus de medewerkers van de Travel Clinic waarmee de deelnemers in aanraking komen.

mRNA-vaccin werkt ook bij mensen met een aangeboren afweerstoornis