Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking met infectiologen

Wij zijn er op ieder moment van uw reis. Daarvoor werken we nauw samen met de internist-infectiologen van het Erasmus MC. 

Voor de reis

Zo is er naast ons reguliere reizigersspreekuur het Spreekuur bijzondere reizigers. Deze vindt plaats bij de infectioloog in het ziekenhuis. Reizigers met een chronische aandoening of ziekte krijgen er persoonlijk advies over vaccinaties in combinatie met de aandoening / medicatie. En over maatregelen die voor, tijdens en na de reis genomen kunnen worden om risico’s te beperken. Na het consult krijgt u meestal nog dezelfde dag de aanbevolen vaccinaties bij de Travel Clinic.

Tijdens de reis

Loopt u tijdens de reis iets op dan is het aan te raden om bij spoedeisende vragen eerst contact op te nemen met uw reisverzekering. Medisch inhoudelijke vragen zullen doorverwezen worden naar de huisarts. Voor vragen zonder spoed vindt u op onze website uitgebreide informatie over reizigersziekten. Wordt uw vraag daarmee niet beantwoord dan kunt u mailen naar de infectiologen. Zij proberen de vraag binnen 48 uur te beantwoorden. 

Na de reis

Komt u met koorts, diarree, huiduitslag en/of hoesten terug van vakantie, of ontwikkelt u kort na terugkomst klachten? Ga dan op tijd naar de huisarts. De klachten kunnen een uiting zijn van een (ernstige) infectieziekte. Uw huisarts kan beoordelen of nader onderzoek nodig is en u doorverwijzen naar de Tropenpolikliniek. Als u direct zorg nodig heeft dan stuurt de huisarts u door naar de spoedeisende hulp van het Erasmus MC.