Overslaan en naar de inhoud gaan

Vul het intakeformulier in

Als u een afspraak maakt voor een reisconsult krijgt u een bevestigingsmail met daarin een digitaal intakeformulier. Hierop vult u informatie in over uw gezondheid, de reisbestemming, de reisduur en de activiteiten die u gepland heeft. Aan de hand van deze informatie stelt de reizigersverpleegkundige een persoonlijk vaccinatie- en malaria-advies voor u op.

U wordt tijdens het consult meteen gevaccineerd

Op de dag van het consult wordt het vaccinatie- en malaria-advies met u besproken. U krijgt direct de aanbevolen vaccinaties en indien nodig wordt een recept voor malariaprofylaxe uitgeschreven. De profylaxe kunt u na het consult bij uw eigen apotheek kopen. Uiteraard is er tijdens de afspraak ook tijd om uw vragen te stellen. En zijn er kinderen bij dan nemen wij daarvoor de tijd.

Soms is een vervolgconsult nodig

Indien nodig wordt een vervolgafspraak gemaakt. Ter voorkoming van sommige reisziekten is namelijk een herhaalvaccinatie nodig. Bij het afrekenen betaalt u alleen het consult en de vaccinaties/recepten die u op dat moment gekregen heeft. Een eventuele vervolgafspraak of herhaalvaccinaties worden dus nog niet in rekening gebracht.

Een bezoek aan het reizigersspreekuur bestaat uit diverse kosten. Zo betaalt u naast vaccinatiekosten ook consult- en receptkosten en voor de eventuele aanschaf van een vaccinatieboekje en de reisproducten die op onze locatie te koop zijn. Op deze pagina vindt u onze tarieven.

Reisvaccinaties worden soms vergoed vanuit het aanvullend zorgpakket. Dit is per verzekeraar en per pakket verschillend. Wij raden aan om uw ziektekostenpolis voor het lopende jaar te raadplegen om te zien of u in aanmerking komt voor vergoeding van de vaccinaties en het advies bij Travel Clinic Erasmus MC.